Információ diákoknak
Szorgalmi feladatként lehetőséged volt az iskolai egészségnapra egy kvízt készíteni az osztálytársaid számára, amellyel javíthatod a félévi osztályzatod biológia tantárgyból. A feladat témája az élelmiszer-pazarlás és az adagnagyságok. A feladat háttere, amelynek kapcsán felkészülsz: az ételek előkészítése során fontos arra törekedni, hogy ne legyen maradék a tányéron. Ennek az egyik legjobb módja, ha figyelünk az adagnagyságokra. Ellenőrizd a kész kvízt, mielőtt elküldöd az osztálytársaidnak! Jelöld be a helyes megfejtéseket! Kérdésenként 1 jó válasz lehetséges.
Információ tanároknak
A diákok az iskolai egészségnapra készítenek egy kvízt az osztálytársaik részére, ami plusz jegyet érhet a félévi bizonyítványban. A megoldások ellenőrzése a feladat. A cél, hogy megismerjék, miért fontos az adagnagyságok ismerete, ezek követése az élelmiszer-pazarlás csökkentése szempontjából.